Gidsen

De Jonge Gidsen is een meidengroep binnen de Scouting in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. De programma’s die wij doen zijn heel verschillend en we doen elke week weer wat anders. Zo hebben we droppingen, loop- en fietstochten, kookprogramma’s, verschillende excursies en sluiten we het jaar vaak af met een touwbrug.

Je bent van harte welkom om een keer mee te draaien!

We doen militaire droppingen waarbij de groep een voorwerp zoals een autoband mee moet nemen als ze gezien worden, maken zelf vuur om hier iets op te bakken en hebben een toepasselijk programma rond de feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst en Halloween bijvoorbeeld.

Wat doen de Gidsen?

Jachtseizoen

Gebaseerd op het populaire programma van StukTV, wat bijna alle kinderen kennen. De groep wordt in tweeën gesplitst waarna de ene groep de andere moet zoeken op basis van een GPS-signaal welke elke 5 minuten wordt verstuurd. De andere groep moet natuurlijk zolang mogelijk weg proberen te blijven!

Excursies

Er wordt regelmatig een excursie geregeld voor de Jonge Gidsen. Dit kan van alles zijn. Zo zijn we naar Van der Poel geweest waar de meiden een rondleiding kregen, een ijsje mochten uitkiezen en zelf hun eigen ijstaart mochten maken!

Avatarz

Wanneer we, als afsluiting van het seizoen, op kamp zijn doen we vaak de gaafste programma’s. Zo zijn we al meerdere keren naar AvatarZ geweest waar de meiden worden uitgedaagd de parcours af te leggen op 6 – 12 meter hoogte!

Programma in het dorp

In het dorp hebben de meiden ook soms een programma. Hierbij moeten ze bijvoorbeeld winkels opzoeken aan de hand van foto’s van de etalages of opdrachten uitvoeren en deze filmen.

Rondleiding bij de Politie

De Oude welpen hebben een rondleiding gekregen bij Politie Hengelo. We mochten kijken in de cellen, op het kantoor en we mochten zelfs even in een politieauto en ME-bus zitten. Na een korte demonstratie van de blauwe, oranje en groene zwaailichten op het dak van de auto mocht ook nog even de sirene aan.
Binnen in het politiebureau werd het een en ander uitgelegd over de werkwijze van de politie en de uitrusting die ze bij zich dragen.

Auto Schilderen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur mattis risus nibh, a imperdiet justo dapibus eget. Suspendisse dui justo, euismod nec nulla sed, bibendum volutpat ipsum. Maecenas iaculis nisi vitae quam porta, eget lobortis mi vulputate. Sed facilisis placerat rhoncus.

Benieuwd? Kom een avond proefdraaien!

Om een keer op proef mee te kunnen draaien kan het onderstaande formulier ingevuld worden. De groepsleider van de desbetreffende groep neemt dan contact op.

Wanneer welke groep opkomst heeft kun je op de pagina Speltakken lezen.

Naam *

Telefoon/Mobiel *

Geboortedatum *

Gewenste Groep *

Opmerkingen:

Steun Blokhut Borghende

Ontvang onze nieuwsbrief

Naam *

Like ons op Facebook!

Vertouwenspersoon

Benieuwd? Kom eens kijken!

Scouting in het echt ervaren? Kom een avond mee draaien!

You have Successfully Subscribed!