Over de vereniging

Scouting is een vorm van jeugdwerk, waar jongens en meisjes vanaf ongeveer vijf jaar lid van kunnen worden. Belangrijk hierbij is “het spel van verkennen”. Het “spel van verkennen” houdt in, dat je de mogelijkheid krijgt om jezelf en de wereld te gaan ontdekken. Belangrijke elementen daarbij zijn een groeiende zelfstandigheid en een daarmee gepaard gaande afnemende leiding. De activiteiten van een scout vinden vaak plaats in de natuur. Op het programma staan veel bos- en buitenspelen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn de kampen.

Scoutinggroep St. Stephanus Martina
De Scoutinggroep St. Stephanus is van oudsher een rooms-katholieke scoutingvereniging voor jongens. De groep werd in 1932 opgericht. Vooral na de oorlog groeide de vereniging fors uit. Sinds 2005 is er een gemengde bevergroep bij gekomen voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. De meisjes welke te oud werden voor deze groep stroomden door naar de Scouting Martina vereniging. Dit was sinds 1947 een meidengroep aan de Esstraat in het centrum van Borne. Deze steeds nauwere samenwerking tussen beide verenigingen zorgde er in 2009 voor dat beide groepen samen gingen onder de naam Scouting St. Stephanus Martina. Er werd gekozen om in de blokhut aan de Twickelerblokweg aan de rand van Borne samen verder te gaan.

Tegenwoordig bestaat de vereniging uit de volgende groepen:

Gemengde groepen Leeftijd Meisjesgroepen Leeftijd
Bevers 5-7 Kabouters 7-10
 Blauwe Vogels (info)  8-14 Jonge Gidsen 10-13
    Oude Gidsen 13-15
Jongensgroepen   Rowana’s 15-17
Jonge welpen 7-9  Stam  Vanaf 18
Oude welpen 9-11
Verkenners 11-14 Vriendengroepen
Jonge Rowans 14-18 Jonge hap (JOH) 35+
Oude Rowans 18-22  Oude hap (orka’s)  50+
Stam  Vanaf 22

Na meer dan 80 jaar en met meer dan 170 leden en 50 kaderleden floreert onze vereniging als nooit te voren. Reden? Het op een eigentijdse, en soms eigenwijze manier van invulling geven aan het begrip Scouting.