Blokhut Borghende

Sinds 1981 beschikt de Scoutinggroep St. Stephanus Martina over een clubhuis (onze “blokhut”) genaamd: Borghende.

Vroeger hadden we dat niet zo mooi voor elkaar. Het huidige clubhuis is vooraf gegaan door vele tijdelijke accommodaties. De groep is begonnen in een schuur op de plaats van de huidige Theresiakerk. Toen deze kerk gebouwd werd moest de groep een ander plekje zoeken. Dat plekje werd gevonden bij slagerij Schoemaker aan de Brinkstraat.

Een derde onderkomen voor 1940 was een gebouwtje achter Radio Mulder bij de kleuterschool van de zusters. Gedurende de oorlog was de verkennerij een verboden vereniging, maar na de oorlog was de populariteit van de verkennerij groter dan ooit.

Vanaf 1946 tot 1966 maakte de groep gebruik van de zolder op het Koetshuis naast het Witte Huis en in 1966 betrokken we onze eerste blokhut, ’t Weele genaamd, op het erf van het Weeleman. In 1979 brandde deze blokhut geheel af. De al bestaande plannen voor stenen nieuwbouw kwamen toen in een stroomversnelling.

En vanaf 2017 vormen zich vrij concrete plannen voor een ambitieuze vernieuwbouw. Voor meer informatie hierover, kijk op www.blokhutborghende.nl